Casper VIA F2 Teknik Özellikleri
20+8 MP çift ön kamera ve 120 derecelik çekim açısıyla selfielerine çok daha kişi sığdır.
13+5 MP çift arka kamera ve gerçek zamanlı bokeh moduyla odağı dilediğin gibi belirle.
Işığı 4 kat fazla yakalayan kamera teknolojisi ile karanlıkta dahi net selfieler çek.
5P katman lensi ve 13 farklı kamera modu ile çok daha kaliteli ve aydınlık fotoğraflar yakala.
6.0” Full LCD HD+ IPS ekranı çok ince bir çerçevede sunarak, daha geniş alan sağlar.
18:9 Ekran sayesinde %17’ye kadar daha fazla ekran oranı sağlar.
1440×720 ekran çözünürlüğü ve 500 Nit ekran parlaklığına sahiptir.
Gorilla Glass 3 ekran teknolojisi ile darbelere karşı daha dayanıklıdır.
CNC kesimle oluşan 8.2 mm inceliğinde metal tasarıma sahiptir.
Helio P25 2.5 GHz 8 çekirdek işlemci ile beraber en güncel oyunları ve uygulamaları rahatlıkla deneyimlemeyi sağlar.
4 GB RAM ile aynı anda daha çok işlem yapabilme kabiliyeti vardır.
64 GB dahili hafıza, 320 GB’a kadar artırılabilir.
4000 mAh batarya ile pil ömrü uzundur.
Casper VIA F2 Yedekleme – Casper Yedekleme
Yedekleme işlemi tüm cihazlar için mutlaka yapılması gereken ve özellikle son zamanlarda akıllı telefonlar için gerekli olan bir durumdur. Yedekleme işlemi ile cihazda bulunan tüm bilgilerinizi güvenilir bir sisteme kaydetmek ve daha sonra kullanabilmenize yaramaktadır. Genellikle cihazda bulunan bilgiler bilgisayara aktarılmak istenebilmektedir. Bu işlemi data kablosu ile yapabilir ve hızlı bir şekilde yedekleyebilirsiniz. Cihazınız arıza yapabilir yada düşürüp kırabilirsiniz bu gibi durumlar için daha önceden yada belirli aralıklarda cihazda bulunan bilgilerin mutlaka yedeklenmesi gerekmektedir.
Peki yedekleme işlemini nasıl yapabiliriz yada Casper VIA F2 Yedekleme akıllı telefonlarda yedekleme işlemini nasıl yapabiliriz onu görelim.
1- Data kablosu ile yedekleme işleminde bilgisayar ortamında bilgi aktarımı yapmanızı sağlamaktadır. Bu işlemi şarj aletiniz ile yapabilir ve cihazda bulunan tüm bilgilerinizi aktarabilirsiniz. Burada resimlerinizi ve videolarını bilgisayarınıza aktarabilir ve daha sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.
2- Diğer yöntem ise Bulut sunucular kullanarak yedekleme işlemidir. Google Drive yada farklı bir ücretsiz sunucu üzerine şifreleme ile kayıt edebilir ve daha sonra kullanabilirsiniz. Tabi sadece Google Drive değil farklı bulut sunucu kullanabilirsiniz.
Genel olarak burada yaşanan sıkıntılar ise Rehber durumudur. Eğer rehberinizi yedeklemek istiyorsanız cihazın Rehber yada Kişiler bölümüne giriş yaparak İçe-Dışa Aktar bölümüne giriş yaparak rehberinizi içe aktar olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra cihazın içerisine VCF uzantılı bir dosya atacaktır. Bu dosyayı ise siz data kablosu ile alabilir ve yedeklemiş olabilirsiniz.
Eğer hata almazsanız bu işlemden sonra cihaza rehber yedekleme işlemi bitecektir. Modele göre farklılık gösterebilir ama mantık olarak aynıdır. Daha sonra ise data kablosu ile aynı şekilde rehberinizi alabilir ve bilgisayarınıza yada farklı bir birime yedekeleme yapabilirsiniz.
Not : Yedekleme işlemi sadece bu cihaz için değil tüm cihazlar için gerekli bir işlemdir. Mutlaka belirli aralıklarda yedekleme yapmalısınız